Cum decurge o sedinta de Micropigmentare | by Adele ? ( Microblading Sprancene )
December 28, 2016
Ingrijiri dupa Micropigmentare by Adele
December 8, 2019

Este nevoie de RETUS pentru MICROPIGMENTARE SPRANCENE ? Microblading by Adele 

Este nevoie de RETUS pentru MICROPIGMENTARE SPRANCENE MbA?  la 1 luna de la sedinta initiala, pentru finalizarea lucrarii ? & Recomandari de ingrijire a microblading-ului Mba in timpul vindecarii

In general rezultatele sunt optime de la prima sedinta ( 95% din clientele MbA sunt multumite) si nu este nevoie de retus la 1 luna ; pentru un rezultat natural si pe un ten normal, daca ati respectat instructiunile de ingrijire.

Rezultatul procedurii la o saptamana de la sedinta initiala este temporar ( dupa caderea cojitelor ); Asteptati va rog sa isi revina culoarea in saptamanile urmatoare si apoi daca considerati ca mai trebuie sa lucram, va rog sa ma contactati pentru evaluarea situatiei.

 

In principiu decizia Retusului va apartine deoarece tine de preferintele dvs.

La Retus se poate intensifica culoarea sau putem doar indesi firele cu acelasi pigment, beneficiul fiind prelungirea duratei in timp a micropigmentarii, prin dublarea cantitatii de pigment din piele.

Nu pot prezice dinainte daca este sau nu nevoie de retus, deoarece pielea nu este o foaie de hartie pe care ramane exact ce am desenat;  pielea este unica si reactioneaza cu pigmentul in mod diferit de la caz la caz, de aceea, rezultatul este diferit de la persoana la persoana.

Acelasi fir desenat pe tipuri diferite de piele, va arata diferit

Dupa vindecare acelasi fir micropigmentat va arata diferit pe tipuri de piele diferite.

Aveti nevoide de RETUS daca:

  • Intre timp v-ati razgandit asupra formei sau a culorii

In timpul consultatiei simulam noua forma a sprancenelor printr-un desen cu care sunteti de acord. Partile componente ale sprancenelor sunt masurate si va propun doua forme diferite , dar care sa va puna in valoare  conformatia si trasaturile fetei . Veti alege sub indrumarea mea cea mai buna varianta.

Dar daca totusi , dupa vindecare va dati seama ca le doriti putin mai groase, mai arcuite , mai lungi , mai drepte, mai apropiate etc atunci mai exista aceasta sansa de a le corecta.

 

  • Au ramas goluri ( variatiuni de culoare sau lipsuri care dau senzatia de inegalitate)

Aceste goluri pot fi PUNCTE DE GRASIME IN PIELE, care tind sa scoata pigmentul mai mult decat intr-o zona cu piele normala .

O alta cauza a pigmentarii intrerupte poate fi un accident in timpul vindecarii , daca ATI TRAS DE O COJITA fortat. Este important sa aveti rabdare si sa nu trageti de cojite in timpul vindecarii pentru a vedea rezultatul . Odata ce a inceput sa cada prima cojita, vor cadea toate in cateva ore sau la primul dus.

In timpul vindecarii zona micropigmentata ar putea sa va manance, insa  NU TREBUIE SA VA SCARPINATI, deaorece puteti smulge si pigmentul nefixat inca si va ramane o pata lipsa de culoare.

APA in exces pe zona micropigmentata in timpul vindecarii poate dilua pigmentul si prin urmare pot rezulta  variatiuni de culoare.  De asemenea nu folositi sapunuri sau lotiuni parfumate care pot irita zona sau pot forta extragerea pigmentului prin frecare. Nu folositi produse antibacteriene sau antiseptice in exces in timpul vindecarii, acestea tind sa extraga pigmentul.

EXPUNEREA LA SOARE/ SOLAR in timpul vindecarii nu este recomandata deoarece pielea este o ‘’rana deschisa’’ , ulterior o piele mai subtire, deci mai sensibila iar soarele o poate deteriora mai rau, cauzand arsuri, blister, coaja groasa sau crapata, prin urmare un rezultat mai putin placut. Solutia este sa va acoperiti zona micropigmentata pe perioada vindecarii.

  • Aveti un rezultat prea decolorat.

Retentia scazuta de pigment poate fi cauzata de EXCESUL APLICARII CREMEI DE INGRIJIRE.

MbA recomanda aplicarea unui strat foarte subtire de Bepanthene de 2-3 ori pe zi , in primele 3 zile, cat sa formeze o bariera protectoare si sa ajute vindecarea. Aplicati cu un betisor de urechi si tamponati excesul cu o compresa sau discheta demachianta. Nu aplicati un strat gros, poate sufoca pielea, lungii vindecarea sau poate provoca o reactie alergica.

 

Daca pe suprafata micropigmentata supureaza un lichid transparent in primele ore, tamponati pentru a nu a nu froma o coaja intarita, care ar putea smulge pigmentul.

Nu atingeti cu mainile murdare, pentru a evita o infectie.

Nu lasati zona micropigmentata sa se usuce, procesul este ireversibil si dauneaza retentiei de pigment. ( Persoanele care au tenul uleios, nu pot avea aceasta problema )

O alta cauza a vindecarii neuniforme sau retentiei scazute de pigment este TRANSPIRATIA EXCESIVA in prima saptamana de vindecare.

Nu mergeti la sala daca transpirati excesiv, nu faceti sauna , nu inotati in apa sarata de mare sau piscine cu clor. Apa salina este un agent de scoatere a tatuajelor si impiedica fixarea pigmentului daca este aplicata excesiv in perioada vindecarii.

Un alt factor determinant in procesul de vindecare este REACTIA SISTEMULUI IMUNITAR fata de par

ticulele de pigment introduse , care poate varia in capacitatea de absorbtie si retentie a pigmentului., de la caz la caz. Cand particulele de pigment sunt injectate in piele, se creeaza o mica rana. Corpul reactioneaza, trimitant celule macrofage sa inchida rana si sa inghita corpurile straine si sa le elimine prin sistemul limfatic . In general particulele de pigment sunt prea mari pentru a fi inghitite de celulele macrofage si majoritatea raman prinse in epiderma. Dar daca sistemul imunitar reuseste sa divida particulele de pigment, atunci tatuajul se decoloreaza.

ADMINISTRAREA anumitor MEDICAMENTE PE CALE ORALA  ( antidepresive , antiinflamatoare; lista o gasiti Aici/Link si in Receptia saloanelor MbA ) sau aplicarea unor CREME CU CORTIZON in zona de pigmentat pot influenta negativ  rezultatul vindecat . Este recomandata asteptarea pana la terminarea tratamentului si o pauza in anumite cazuri.

 

Toate aceste aspecte sunt discutate cu dvs. in timpul consulatiei MbA si vom gasi impreuna cea mai buna solutie in cazul dvs., insa luati in considerare si posibilitatea intoarcerii la retus, deoarece sunt factori care depind de unicitatea persoanei.